Rólunk

 

Brit rövidszőrű  cicák hobby tenyészete vagyunk.

Kék, lila, csokoládé, fahéj ,  egyszínű és bicolor rövid és hosszúszőrú brit cicákat tenyésztünk.

Jelenleg 1 brit hosszü szőrű kandúr 2 brit nőstény  teszi ki a tenyészetünket.

 A macskák családtagként élnek nálam,  ezért fontosnak tartom, hogy cicáink velünk éljenek egy lakótérben, és részesei legyenek a mindennapjainknak. A kiscicáknak anyjukkal külön szobát biztosítunk egészségük és biztonságuk védelmében.

Minden cicánk rendszeres orvosi vizsgálaton esik át, és mentesek az alábbi betegségek alól:

FIV, FELV  és PKD Erről az egészségügyi vizsgálat, dns teszt valamint vérvétel eredménye tanúskodik.

Évente megkapják a kötelező védőoltásokat, és a féreghajtásokat.

Mindenből a legjobbat kapják, csak és kizárólag prémium minőségű gabonamentes száraz és nedves tápot fogyasztanak, nyers csirke-pulyka hússal kiegészítve.

 

Már kisgyermekként  is rajongtam a macskákért, kutyusokért, de annak ellenére, hogy családi házban nőttem fel szüleim nem engedték, hogy állatot tartsak.

Felnőttként vettem egy spániel kutyust, aki 12 évig volt a társam. Az ő elvesztése után indult el az  „állatőrület” .  Először 2 kutyussal bővült a családom, majd 2005-ben  karácsonyra  kaptam egy skót lógófülű cicát. És innentől nem volt megállás, a nőstény cica mellé kellett egy kandúr, és jöttek az almok.

Milán nagyon ígéretes cica volt, ezért elmentünk kiállításra, ahol elsőre fajta győztes címmel tértünk haza. Azóta már Európa bajnok lett és többszörös fajta győztes. A többi cicával is rendszeresen   eljárunk a MMME kiállításaira ahol szép eredményeket érnek el,és az egyesületnél regisztrált tagok vagyunk.

Marcsi