Hogyan utazzunk a cicával

A cicák nem kedvelik a változásokat, így az utazás sem tartozik a kedvenc időtöltéseik közé. Ha mindenképp magunkkal visszük háziállatunkat is nyaralni, igyekezzünk a lehető legkényelmesebbé varázsolni az időt a számára is. A tökéletes kikapcsolódás érdekében íme egy lista a legszükségesebbekről:

  1. Megszokott kellékek

Ahhoz, hogy idegen helyen is otthonosan érezze magát a bársonytalpú, a legjobb, ha saját etetője, itatója, wc-je és fekhelye is vele van. Ha érzi a tárgyakon saját szagát, akkor nem lesz számára minden ismeretlen, és könnyebben elfogadja az új helyzetet. Ha megoldható, igyekezzünk ugyanakkorra időzíteni az etetést, mint amit otthon megszokott. A napi rutin nagyon fontos a macskák számára, igyekezzünk tartani.

  1. Finom falatok

Nem biztos, hogy minden áruházban lehet kapni azt az eledelt, amelyhez macskánk már hozzászokott, ezért mindenképp vigyünk annyi tápot neki, hogy az az utazás teljes idejére elegendő legyen. Más, eddig még nem próbált eledelekre akár érzékenyen is reagálhat a minitigris gyomra, de az is lehet, hogy nem lesz hajlandó enni belőle.

  1. Játékidő!

A cica boldogságához elengedhetetlen, hogy rendszeresen időt szakítsunk a játékra. Mindenképp vigyük magunkkal állatunk kedvenc játékszereit, és ha tehetjük, lepjük meg őt újakkal is. Egy még sosem látott plüss egér vagy botos cicajáték nagy örömet okozhat minden szobatigrisnek. Az új környezetben nagyobb szüksége lehet bársonytalpúnknak a törődésre, erre figyeljünk akkor is, ha épp elment a kirándulással az idő vagy egész nap csak ejtőzni szeretnénk.

https://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-labda-csorgo-farokkal-10cm/

  1. Hivatalos ügyek

Mindig legyen nálunk a macska oltási könyve, és írjunk fel egy helybeli állatorvoshoz tartozó telefonszámot, akihez bátran fordulhatunk a nyaralás ideje alatt, ha baj van. Amennyiben külföldre utazunk, akkor szükségünk lehet egy állatorvosi igazolásra is cicánk egészségügyi állapotáról. És persze ne feledkezzünk meg az útlevélről sem. Hogy pontosan milyen iratokra lesz szükségünk a határátlépéskor, arról jóval az utazás napja előtt informálódjunk.

  1. Szállítóbox

Az utazáshoz mindenképp szerezzünk be egy megfelelő méretű, stabil szállítóboxot. Ez ne legyen túl nagy, de azért lehetősége legyen benne kényelmesen megfordulni a cicának. A nagy melegben különösen fontos, hogy jól szellőzzön a hordozó. Textil helyett inkább műanyagot válasszunk, mert az könnyebben tisztá ntartható és kevésbé melegíti a minitigrist.

Ha már megtapasztaltuk, hogy bársonytalpúnk nem viseli túl jól az utazást, akkor egyeztessünk az állatorvossal, aki segít majd abban, hogy mit adhatunk a cicának annak érdekében, hogy nyugodtabb legyen és ne legyen rosszul a járműben.

 

Forrás: lovethatpet.com